Menu
Gildia Pióra na Patronite

W sidłach depresji

Łapczywie oddychasz,
jakby mialo zabraknąć Ci
tlenu, czasu, przestrzeni,
jakby śmierć czekała za rogiem.

Czekasz na życie, które spełni Twoje oczekiwania.
Na ludzi którzy podzielą sie tlenem, a moze i nawet kromką szczęścia

Na swej drodze
szukasz bezpiecznej przystani,
czasu, miłość, sensu i siebie

Nie znajdując niczego,
odchodzisz ...

72 078 wyświetleń
610 tekstów
12 obserwujących
  • Cris

    3 September 2016, 23:23

    podtrzymuję zdanie - wiersz dobry.

    życie1, uogólniłam...ja nie narzekam wśród moich przyjaciół, ale słyszy się to i owo, jak i widzi wokół...
    Dobranoc Paulino, życie 1 i Reynold :)

  • Cris

    3 September 2016, 23:08

    ludzie niechętnie dziś dzielą się szczęściem, są łakomi...
    ciekawy dobry wiersz :)