Menu
Gildia Pióra na Patronite

Czekając na Maj...

Kwiecień odchodzi
powoli, powolutku.
Wiedzą o tym liście pełne zieleni,
Wiedzą o tym kwiaty
pachnące.
Wie o tym ten chrabąszcz lecący w przestworza
I ptaki, które wracają znad morza.
Wiedzą o tym twoje oczy,
O spojrzeniu co porusza
najczulszą strunę mej duszy...
Słońce jak kula ognista
świeci dziś na niebie.
Jak pięknie!
Maj się skrada na palcach
powoli, powolutku...

7003 wyświetlenia
31 tekstów
8 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!