Menu
Gildia Pióra na Patronite

niezmienność

kwiaty żyją tylko chwile,
by wyglądać i dać zapach,
zapach chwile jest w powietrzu
i rozpływa się w eterze,
tu odchodzi w zapomnienie

Brzęczą, kwiczą inne stwory,
by napawać się już teraz
z aktu, który jest niezrozumiały,
że żyjemy i możemy,
tak pocierpieć z aktu kwiku

I tak wszyscy znają chwile,
gdzie są, po co i to robią,
tylko człowiek marnotrawny
prawi sensu życia rogi,
że wiecznością chce się zbawić,
bo na chwile jest zbyt mały

5990 wyświetleń
164 teksty
4 obserwujących
  • Sienki

    7 February 2017, 20:48

    Miło mi :)

  • nicola-57

    20 January 2017, 14:21

    wiersz doskonały

    znakomita ostatnia zwrotka,
    a wiersz ten napisał Człowiek, który Widzi.
    I zapisuje to, co ważne.

    DZIĘKI, pozdrawiam.

  • silvershadow

    20 January 2017, 09:41

    Podobasię.

  • _jekatiierina_

    19 January 2017, 03:40

    NO KURDE,
    nie rozumiem