Menu
Gildia Pióra na Patronite

Doczekam się?

Kurz zgromadzony na ulicach
Popędza wiatr, tworzy tumany
Brak blasku w mych źrenicach
Nie ma w głowie żadnej Panny

Czarno lub szaro z mą przyszłością
Co się podziało z mą jedyną Miłością?
Mam teraz obcowanie z samotnością
A może lepiej dogadać się z wolnością?

Kurz zatrzymał się i opadł bezwładnie
Czekam, aż sen umysłem mym zawładnie
Może nim słońce zapuka w okna znów
Doczekam się tych najsłodszych słów dwóch?

https://www.youtube.com/watch?v=wVHAQX5sSaU

66 747 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • M44G

    25 September 2015, 21:49

    Miłych snów Wam życzę.

  • M44G

    25 September 2015, 21:38

    Skorom WAGA to zapewnię, lecz TAK blisko końca tego miesiąca.

  • M44G

    25 September 2015, 21:32

    Jakby to powiedzieć są blisko. Dziękuję i Wzajemnie.

  • M44G

    25 September 2015, 12:45

    Dzięki jedna_łza, Malusia. Miłego popołudnia.

  • jedna_łza

    25 September 2015, 11:24

    Zapomniałam dodać ,że utwór ten bardzo fajny. Lubię takie klimaty :)

  • jedna_łza

    25 September 2015, 11:23

    Zatrzymał mnie .. piękny wiersz .. doczekasz się na pewno i myślę ,że w najmniej spodziewanym momencie. Pozdrawiam

  • Malusia_035

    25 September 2015, 10:58

    Piękny wiersz :))

    Pozdrawiam Serdecznie :))

  • M44G

    25 September 2015, 06:35

    Blisko bardzo lecz nie.

  • M44G

    24 September 2015, 22:48

    Nie jeszcze nie miałem i 26 też nie, lecz za wiersz dziękuję.

  • M44G

    24 September 2015, 20:59

    Dziękuję wam Dziewczyny Wspaniałe. Śpijcie słodko.