Menu
Gildia Pióra na Patronite

pociecha

ktoś zakrzyknął - to ogromny krok dla ludzkości
kamień milowy
niebotyczna zmiana
naprawdę wielki przełom

poszedłem - zobaczyłem
maciupka budka zegarmistrza na uboczu ulicy
zaśniedziała lampka szewca stojąca na spróchniałym stoliku
zaczerwieniony nos staruszka oprawiającego lusterka
spinkarz z dumą obracający błyszczącą małą sprzączkę

pomyślałem z ulgą
jak dobrze poezjo
że wciąż wolisz skakać po kałużach

28 887 wyświetleń
275 tekstów
113 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!