Menu
Gildia Pióra na Patronite

Sowie odpowiedzi

- Ktoś Ty?
- Sowa z Czarnych Borów Myśli.

- Po, co tu przybywasz?
- Zmieniam klimat lasu.

- A czemuż to?
- Bo w nim iglaste udręczenie.

- A Twój dom?
- Dziupla pełna smutnych wniosków.

- Cóż tu będziesz robić?
- Przewietrzę pióra, co melancholią oblazły,
Nakarmię oczy kolorami, bo tylko czerń widziały.

- Co od nas oczekujesz?
- Od Was nic, od siebie dużo.

- A cóż to jest?
To, co dla sowy najważniejsze:
Dostrzeżenie prawdy niczym nieprzekłamanej.

Ludwika (*,*)

Napisany 2 listopada 2012 r.

1266 wyświetleń
12 tekstów
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!