Menu
Gildia Pióra na Patronite

Gdzie jest ta droga

Którą drogą pójść
By odnaleźć ten bezpieczny port
Otrzeć z twarzy łzy
I roześmiać się na cały głos
Czy odnajdę taką drogę
Dobrą drogę życia
Gdzie nie będzie bólu ani łez
Gdzie skowronek swoim śpiewem
Zbudzi mnie o świcie
Gdzie rozpocznę dzień radością i uśmiechem
Czy odnajdę taką drogę i człowieka
Co scałuje z mych policzków
Lśniące krople łez
I w ramiona swe bezpiecznie
Skryje mnie przed deszczem
I nie będę czuła strachu
Obcym będzie lęk
A więc wyśnij mi się drogo ta najprostsza
Gdzie stóp nie okaleczą mi ciernie
A więc wyśnij mi się drogo
Abym poszła...

3626 wyświetleń
29 tekstów
7 obserwujących
  • atina-beata

    12 December 2011, 09:52

    Idź poczytaj, wiersz dla Ciebie MISZCZU dodałam, ze specjalną dedykacją.
    Miłego dnia życzę.

  • atina-beata

    12 December 2011, 09:22

    Kiedyś Ci napisałam, że jesteś prosty jak budowa cepa.
    To Ty się ode mnie odp...Przestań wchodzić na moje wiersze.
    Ty kreaturo, zajmij się sobą.
    I spadaj.

  • atina-beata

    11 December 2011, 17:47

    Mdli mnie jak czytam to co piszesz, jesteś żałosny człowieku.
    I czemu prowokujesz?
    Do kościoła byś poszedł - niedziela jest.
    Sumienie byś oczyścił.

  • atina-beata

    11 December 2011, 17:38

    Zapomniałeś dodać, że ten opis o sobie napisałeś.
    Pozdrawiam Amberze.