Menu
Gildia Pióra na Patronite

Minus pięć…

„Kto kocha naprawdę
Będzie kochać zawsze
Gniew zmieni w kochanie
A zdradę w niepamięć”

Dla czwórki ludzi
Która ludzi nie nudzi
I dla całej jednej jedności
Naszej Pani naszej Wysokości

Która istnieniem swym
Połączyła Ciebie i mnie
I zapewne też nie tylko Nas
Połączyła całkowicie w sam raz

Wtedy, gdy były ciepłe dni
A deszczyk wcześniej spadł
Po raz pierwszy ukazałaś się mi
I własne dłonie na Twoje żem kład
I potem jesień zima oraz wiosna
I Ty latem znów radosna

Potem dłuższe i krótsze chwile
Co mijały bardzo mile
Oplatałaś moją szyje
By zostawić mnie na jesień
Lecz wiedziałem, że zima
Miłości uczucia do mnie przyniesie

I choć na dworze minus pięć stopni
Ja dla Ciebie przemierzyłem tak wiele
Trudnych życia stromych stopni
Bo kochanie w środku się czuje
A nie tylko na swoim ciele

http://www.youtube.com/watch?v=x3SH4_EJU_E

66 747 wyświetleń
1128 tekstów
102 obserwujących
  • Queyk

    6 March 2013, 21:51

    Dziękuję, wzajemnie.

  • M44G

    6 March 2013, 21:49

    Dzięki Mark Dobrej nocy życzę.

  • Queyk

    6 March 2013, 21:47

    Bardzo ładny!!!

  • M44G

    6 March 2013, 20:55

    Dzięki Łukasz Miłej nocy życzę.

  • Wolfram

    6 March 2013, 20:51

    Piękne ;)

  • M44G

    2 March 2013, 18:06

    Dziękuję Aleksandro

  • M44G

    2 March 2013, 17:58

    Miło mi Droga Krysiu Miłego sobotniego wieczoru Życzę.