Menu
Gildia Pióra na Patronite

W tle miedziane niebo

Księżyc blask swój sypie
na okryte mgłą niemowlę
wschodzącego dnia.

Maleńkimi stópkami
niebieskie sklepienie trąca.
Zbiera krople, senne
i obmywa twarz.

Ślepia błyszczą
poruszone jeszcze słodkim snem.
Patrzą jak świetliście noc
brata się z zaspanym dniem.

2324 wyświetlenia
139 tekstów
4 obserwujących
  • Malyor

    13 November 2014, 20:56

    Fakt, dziękuję :)