Menu
Gildia Pióra na Patronite

POEMAT TERRORU : Wiatr Grozy

Krwawe wizje... w mojej głowie
słyszę diabła słodki szept.
On zamienia się w me myśli
i w mych oczach jawi się.

Dzisiaj księżyc w pełni świeci,
miasto skryła gęsta mgła.
Diabeł ścieżką mnie prowadzi,
którą wiedzie mnie do zła.

Kiedy spojrzysz w moje oczy
to zobaczysz tylko czerń.
To nie człowiek nimi patrzy,
lecz ten, kto opętał mnie.

On dopada Cię znienacka,
ostrym ostrzem kończy Cię,
kiedy najmniej się spodziewasz,
że coś mogło stać by się.

Bladym rankiem krwawe ciało
odnajduje facet z psem
a mnie diabeł odprowadził
całą zdrową w słodki sen.

Już policja szuka sprawcy.
W mieście powiał grozy wiatr,
ale straszna twarz oprawcy
opuściła teraz świat.

Teraz jestem tylko dzieckiem.
Diabeł już zostawił mnie.
Jednak wiem, że znów powróci,
by w me ciało wśliznąć się.

Nagle miasto krew zalewa.
Strasznej wojny nastał czas.
Szatan w ludzi wysłał diabły,
żeby wykończyły nas.

19 866 wyświetleń
285 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!