Menu
Gildia Pióra na Patronite

nokturn

krwawe ślady
czarno białe klawisze
piękna zjawa gra nokturn
mrok nocy
tylko menora
rzuca cień siedmiu świec

długie palce
z wprawa tańczą po klawiaturze
bez jednej fałszywej nuty
maestria
żaden szmer nie zakłóca
doskonałości dźwięków

pianissimo
utwór dobiega końca
zapada cisza
nikt nie bije braw
gasną świece
zapada absolutna ciemność

gdzieś w oddali trzasnęły drzwi krypty

nikt nie zagra już tego utworu

159 516 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • 29 November 2010, 20:38

    dziękuję za miłe słowa :)

  • marka

    29 November 2010, 20:16

    Tak pięknych nokturnów jeszcze nie słyszałem...