Menu
Gildia Pióra na Patronite

ŚWIĘTA TUŻ...TUŻ

Krople deszczu na szybach szeleszczą
Niby ciężko łażące chrabąszcze,
Drzewa ociężałe chłodem nocy
Gałęzi na ziemię kładą gąszcze.

Sroga, mroźną igłą kłująca
Ta jesień, ku zimie się chyli
Zieleń, jeszcze w trawie żyjąca
I ptaszę, co w gałęziach kwili.

Każdy ranek nadzieję niesie
Na pełen radości, nowy dzień
Budzący się gwar w nagim lesie
Z twarzy niepewności znosi cień.

Jodła w igłach zawsze świeżych
Ranki mrozem tryskające
Zima rześkim krokiem bieży
Wróży święta nadchodzące.

18 438 wyświetleń
166 tekstów
7 obserwujących
  • RozaR

    28 November 2014, 18:36

    Lekko i przyjemnie - jak u mamy.