Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zmyślne wodne kamienne ..

kropla spadła nieoczekiwanie
niepozorne siostry rozedrgały się
z niepokoju tej jednej zabłąkanej
gdy wreszcie znalazła
resztę niezmierzonego stada
falą powoli rozpłynęła się po morzu

myśl wpadła w tłum rozpalonych głów
krzykiem poniosła się fala
natarczywym drganiem pięści
rąk rwących kamienie ulicy
parciem stłoczonych bratnich postaci
gwałt ogarnia zastygłe ze strachu miasto

gdzieś tam łza upadła na bruk

33 507 wyświetleń
384 teksty
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!