Menu
Gildia Pióra na Patronite

MOJE SERCE...

Krew mi tłoczy jednostajnie
Tak jak pumpa przy kumbajnie
Z tum różnicum że w maszynie
To bynzyna przez nium płynie
Zy mnum troche je inaczy
Bo przez serce podczas pracy
To przepływo we stosunku -
Ćwiortka krwi i liter trunku
Sercu to podobno służy
Niby przez to mum żyć dłuży
Powiedziały mi doktory
Że zdrowieje tyn co chory
Kiedy serce kunserwuje
I mu wina nie żałuje
Totyż to do serca wziłym
Skrzynke winów zakupiłym
I codzinnie empirycznie
Wino chlum profilaktycznie
W sercu musi być porzundek
Bo to duszy jes żołundek
Winc jo we nim,bardzo prosze
Inne rzeczy jeszcze nosze:
Sum tam kury,psy i krowy
Kumbaj,ksiunżki,białogłowy
Jes pistolet,łuk i kusza
Ale ni ma...Galicjusza
I Murgrabii tyż tam ni ma
Bo łun ze tym pierszym trzyma
Lecz najwinycy prosze Gości
Jo we sercu mum miłości!
Ale ponoć to niezdrowe
No i może paś na głowe
Totyż mocno w ryzach trzymum
Własny rozum...choć go ni mum!

51 283 wyświetlenia
587 tekstów
70 obserwujących
  • Sierjoża

    1 October 2017, 18:19

    :-)

  • PetroBlues

    13 September 2015, 23:32

    dziewczyno kupie Ci wino
    wypijemy po lampeczce
    przy świeczce

    dziewczyno moja jedyno
    moje serce też lampeczke
    wychłepce

    a łoże będzie w kolorze
    nie wódki nie piwa
    lecz wina

    bo łoże nie zapomina

    :)

  • Sierjoża

    11 September 2015, 21:28

    To biere.Reszte może dołoży Nicola;-)

  • Sierjoża

    11 September 2015, 20:25

    A jo myślołym że już po rozewodzie.Tomek my pisoł że sie połopijoł

  • nicola-57

    11 September 2015, 20:22

    sie łogarne i ide, co dwie pary, to niejedna.:)

  • Sierjoża

    11 September 2015, 20:13

    Dzinki. To tera cho Nicola pode sklep zara pewno Viola ze Tumkim dołunczum

  • nicola-57

    11 September 2015, 20:10

    Wiesiu, nie wim, co Ty na to.
    Jo ino dziś powim: łocena celujuco,
    tak mi pisz.
    I niech wino będzie z nami... :) Miłego :)

  • Sierjoża

    11 September 2015, 19:45

    Tak to taa

  • 11 September 2015, 19:44

    Kultura musi być zawsze i wszędzie.:)

  • Sierjoża

    11 September 2015, 19:41

    No dobra,przeze dobre wychowanie nie bede sie powykłócywoł