Menu
Gildia Pióra na Patronite

* KRECIA *

Krecia to suczka naszego kotłowego,
cudne to psiątko, zero w nim zła ...
stary już z niej jest grubiutki jamniczek,
lecz dobre serduszko sunia ta ma.

Gdy ją głaskałem wczoraj wieczorem
to czułem szczęście i cieszyłem się.
Krecia to taki cudowny aniołek,
którego Bóg zesłał na Ziemię w psie.

70 833 wyświetlenia
1129 tekstów
9 obserwujących
  • Moon G

    28 April 2018, 09:09

    Dziękuję Andachiel :) niestety właściciel się zdenerwował i musiałem usunąć dedykację.

  • Adnachiel

    28 April 2018, 08:25

    Piękny wiersz.
    Ja bardzo cenię ludzi, którzy dobrze traktują zwierzęta. A ten tekst dowodzi, że dobro w człowieku jeszcze nie zginęło.
    Pozdrawiam serdecznie.