Menu
Gildia Pióra na Patronite

KOŚCIÓŁ GARNIZONOWY W KATOWICACH POD WEZWANIEM ŚW. KAZIMIERZA

Bóg ani z nami ani z wami
Tym bardziej z honorem
I Ojczyzną na sztandarch dla krwi
Niepokój złość
Nie umiem się tu modlić
Nie pomagają art deco
Funkcjonalizm
Słyszę krzyk milionów
Których ci z tablic na filarach
Wysłali na rozerwaną szrapnelem śmierć
Czuję ich cierpienie
Widzę kulę przeszywającą
Tył głowy
W końcu jest to wnętrze
Rozsadzającym głowę dźwiękiem
Jak muzyka ilustrująca finał
Trzęsienia Duszy
Filmu KLER

Wychodzę zastanowiony
Nie zmanipulowany
Idę kupić bilet
Do prawdziwego domu

Mirosław 06.10.2018r.

297 589 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
  • 7 October 2018, 22:37

    Ciekawy tekst.
    Pozdrawiam. :))