Menu
Gildia Pióra na Patronite

FYRFL BEZ STANIKA

Kontrowersyjum dziś ci uczynimy
Moc życzeń dziwnych złożymy
Bo oto w kalendarzu fika
Święto wielkie - Dzień Bez Stanika

Maine Liebe und Her Got
Chodzi wszak oto co pod
Fyrflem tym w pruderie uderzymy
Piersi Wam i Nam uwolnimy

W czas wolny około szabasu
Bóg miał dla się ciut czasu
Rozważył je tak oczywiste
Uczynił je cudne, jędrne, zamaszyste

I ze swojego dzieła się cieszył
Lepił misternie się nie śpieszył
Wieczorem dzieło całe
Uznał za doskonałe

Prorokom bez namysłu chwili
W Trójcy swe dzieło podrzucili
Cenzorzy Biblii Boga nie zrozumieli
Geniusz siódmego dnia wycięli

Z woli Boga znowu piszę te chwile
Gdy był tak twórczy i radości miał tyle
Wierz mi i nie jest to herezja
Bóg to też kobieta i poezja

297 747 wyświetleń
4773 teksty
34 obserwujących
  • fyrfle

    7 June 2015, 12:18

    Szukajcie fajnych świąt i podrzucajcie mi.

  • onejka

    1 June 2015, 09:37

    Nie kumam po niemiecku, ale myślę, że nie chodzi tutaj o niemieckie staniki ;)

  • nicola-57

    30 May 2015, 14:17

    :) dzień bez stanika obchodzę często :)
    czy to wygoda, czy rozwiązłość może...? :)
    jestem za. Miłego Mirku. :)

  • krysta

    30 May 2015, 12:12

    świetny wiersz.
    pozrawiam

  • Malusia_035

    30 May 2015, 12:10

    super ,podoba mi się :))

    Pozdrawiam :))

  • mill

    30 May 2015, 10:40

    ...też tak myślę że ciekawy ;)....

  • 30 May 2015, 10:24

    Ciekawy tekst :]

  • 30 May 2015, 10:18

    Dzień wyzwolenia z uprzęży...;)