Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kontrolowane myśli niekontrolowane,
Momentalne wzloty, kłamstwa niewypowiedziane
Wyśnione niebo to już tylko piekło,
Chcesz dobrze, zabijając piękno,
Udręka pomieszana z przyjemnością,
Ból z rozkoszą, coś z nicością,
Słowem uśmiercasz, myślą rodzisz na nowo,
Twe ostateczne, to nie ostateczne słowo,
Samozaprzeczalna prawda wychodzi poza wymiary,
Bariera przekroczona, zlewa obrazy w jeden cały,
Nie rań! Nie odchodź! Przecież tego nie chcesz,
Ja pomogę, chcesz tego choć jeszcze o tym nie wiesz,
W ciemnościach błądzisz, nienawiści tak starannie pragniesz,
Ja jej nie dam, patrząc w oczy to odgadniesz,
Dźwięcznym pstryknięciem oślepiam wyobraźnie,
Z miłości odejdę, widząc Twoje oczy tak wyraźnie...

21 145 wyświetleń
87 tekstów
20 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!