Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jakiś czas po skończeniu się dżemu

Koniec świata już był
a teraz słychać
bezmyślny rechot świętego
który mocząc protezę w szklance
przygląda się z obrazu
jak czekamy do dziesiątego

Cukier jeszcze w torebce jest
a margaryna
do serca przyłożona
wywołuje dobrobyt w umyśle jak sen
i substytutem staje się w czasie
chudego - jak Józef - miesiąca

Ten święty z obrazu po babci
niczego nie robi
a i pomocy od niego
nikt nie wymaga
ten świat to zapomniany design
na malowanych wałkami ścianach
w pokoju mrocznym

(bonus trax)

Co to jest miłość
?
pytasz córko
obyś tylko nie złapała adidasa
reszta ujdzie w tłoku

Ojciec odpowiada

127 935 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
  • misiek45

    16 June 2013, 15:26

    Teraźniejsze życie-gorzka prawda-pozdrawiam Piotrze:)