Menu
Gildia Pióra na Patronite

Miej w sercu melodię

Kołysząc się na morzu
Niespokojnym
Dryfując pomiędzy słowami
Niewypowiedzianym nigdy.

Słyszysz melodie
Dawno zapomnianą,
Którą tylko ty
W pamięci trzymasz.

Pamiętaj choć na wody szerokie
Zmiata cię los
Zawsze i wszędzie
Miej w sercu ją.
Przyda ci się
Na lądzie nieznanym.

Daleko od domu
Daleko od bliskich
Sam jak palec tkwisz.
Łódź roztrzaskana
Wrócić nie ma jak.

Ludzie tu dziwni
Inaczej mówią do ciebie,
Lecz nie płacz kochany
Przy tobie jest
Melodia.

Pamiętaj choć na wody szerokie
Zmiata cię los
Zawsze i wszędzie
Miej w sercu ją.
Przyda ci się
Na lądzie nieznanym.

Zanuć ją
A w piersi posiądziesz moc,
Która pozwoli ci mówić
Z tymi ludźmi
Co do nich wody
Przygnały ciebie.

Pomogą ci.
Wrócisz tu,
Gdzie twoje miejsce.

11 477 wyświetleń
183 teksty
3 obserwujących
  • Anikowa

    8 October 2012, 18:55

    Dziękuję wszystkim :))
    Pozdrawiam

  • Elizabetta

    8 October 2012, 18:24

    Śliczny wiersz...wersy płyną jak piękna melodia;))

    Pozdrawiam ciepło

  • misiek45

    8 October 2012, 15:55

    Przepiękny wiersz,brawo-pozdrawiam serdecznie:)

  • słoneczniki

    8 October 2012, 14:07

    Bardzo ładny wiersz.

  • agniecha1383

    8 October 2012, 13:15

    ładnie...troszkę jak urywek ballady...:)pozdrawiam

  • R.A.K.

    8 October 2012, 12:18

    Fajny wiersz!

    Pozdrawiam :)

  • 8 October 2012, 11:59

    ładne podoba mi się ..powracająca melodia..... świetne antidotum odstresowujące pozdrawiam