Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kartka złożona 8 razy.

Koło życia, mniejsze zło,
W pogoni za szczęściem , Steven Conrad.
Wokół sztuczne tło,
Choć brakuje głosu – Bądź spokojna…

Myślę o wszystkim, kończąc na niczym, Sokrates.
Lecz tylko tam mogę widzieć nas razem.
Złote zasady, w głowie złamane,
Możesz nazywać mnie nawet chamem.

Tak wiele rzeczy, spojrzeń, nietaktu,
nie jest nam dane wspólne stepowanie.
czy ludzie ranią się dla żartu?
Kaci rozminięci z powołaniem.

Dla naszego dobra nie mówią prawdy,
Nadrozpoznawalność z refundacji.
Nic dziwnego, że nie potrafimy przyznać racji,
Życie, długie? Niebywałe.

Chcemy emocji i wyjątkowości w oczach połówek,
Prędzej ją wypiję niż to zrozumiesz.
Uczciwości bez żadnych wymówek,
PPU Ranczo, tyle oferujesz.

Miłość, nienawiść, nienawiść i miłość.
Ucieknijmy poza granicę – Borderline.
Nie licz na moją życzliwość,
Samobójcy zaśpiewam 100 lat.

Pomoc w inspiracji:
https://www.youtube.com/watch?v=1GJyEvvLobQ

8499 wyświetleń
180 tekstów
12 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!