Menu
Gildia Pióra na Patronite

boję się

kolejny wieczór przybity do ściany
uśmiechy martwe bądź umierające
zimowy monsun trzaskający drzwiami
porywa strzępki nadziei tonącej

więc słodko-kwaśne wypełzają słowa
z ust zaciśniętych, prawdą umęczonych
nie usiądziemy już przy naszych stołach
z pakietem wspomnień dawno podzielonych

nocą pragnienia otulamy w pościel
łzami piszemy partytury senne
może zapomnisz o brooklińskim moście
gdy się obudzisz a ja wciąż tu będę

12 304 wyświetlenia
150 tekstów
7 obserwujących
  • Papużka

    26 September 2017, 21:56

    "(...)ocą pragnienia otulamy w pościel..." ~ utkwiły prawdą, czuć tu ciepło...

  • 21 September 2017, 22:48

    Oryginalnie :)

  • 21 September 2017, 07:35

    Dzięki :)

  • RozaR

    20 September 2017, 22:20

    Gdy zaczynałem czytać to poczułem niechęć - ,, znowu nawiedzona małolata"
    No i się pozytywnie rozczarowałem - naprawdę dobry ,piosenkowy tekst - uznanie .

  • 20 September 2017, 09:19

    piękny!