Menu
Gildia Pióra na Patronite

Zawiedziona

Kolejny raz upodlona...
Myślała,
że teraz będzie inaczej,
że on ją pokocha.
Stary zegar wybił północ,
Wiatr otworzył okna.
Ostatnia świeca nadziei
zgasła na jej oczach.
Uciekła na plaże
w ciemną noc wiosenną,
wiatr wzmógł się co raz bardziej.
Potargał jej włosy
i zerwał suknię z atłasu.
Wbiegła na klif
by ostatni raz spojrzeć z niego na ziemię,
by w końcu uwolnić się od tego uczucia.
Wystarczy jeden krok..
I będzie na dole...

2008

5801 wyświetleń
34 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!