Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nowy rozdział

Kolejny raz biorę do ręki pióro
ponownie kładę przed sobą czystą kartkę
chcę pisać, tworzyć, marzyć
lecz historia się powtarza
historia nosi twoje imię
brak weny ma twoją twarz

Jak długo jeszcze będziesz
po cichu, mimochodem
ile jeszcze dni nie dasz żyć
ile dróg mi zajdziesz

Daj odpocząć
zniknij tak jak się pojawiłeś
nagle, niespodziewanie
przestań nachodzić mnie w nocy
kiedy spowita w satynę
chcę się odciąć od rzeczywistości
nie ukazuj się
kiedy jestem w tamtych miejscach
przestań mówić, patrzeć
przestań być w mojej głowie
posprzątaj po sobie i wyjdź
skoro już dawno opuściłeś moje serce

Odejdź
czysta kartka czeka
zaczynam nowy rozdział

Pozwól mi

10 129 wyświetleń
47 tekstów
0 obserwujących
  • RozaR

    7 April 2014, 15:12

    Idź precz siło nieczysta
    Ty który ogałacasz myśli do czysta
    Idź precz
    Rozpustniku spod Elbląga
    Bo jestem przez ciebie
    Wiecznie spragniona i rozkojarzona.