Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pisane resztkami słońca

Kolejny dzień spada z chmur
błogosławieństwem promieni
chce dotrzeć do naszych źrenic
a w nas
jakby słońce znów zaszło

Cieniem płynącym spod rzęs
piszę do ciebie list
uśmiechem minionych dni
przetykam każdy wers

Zamykam w kryształkach dłoni
chroniąc przed wiatrem złym
i niosę na próg twojej duszy
niech znów przeniknie ją światło

Inspired by Adnachiel

137 917 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    11 January 2014, 13:39

    Adnachiel, cieplej mi na sercu:)
    Beti ...na pewno jaśniej tu od Waszej obecności.

    Pozdrawiam serdecznie:)

  • Gaia

    11 January 2014, 13:37

    jakoś promieniście się zrobiło
    od tych uśmiechów
    czy to tylko słońce zalśniło...

    :)

  • Adnachiel

    11 January 2014, 12:36

    Przeniknęło...
    Bardzo na to czekałem :)
    I warto było, dziękuję Ci Słoneczko mojej duszy.