Menu
Gildia Pióra na Patronite

Najpiękniej

Kocha się oczami
Nie dotykając promieni ciszy
Mrowiące w żyłach przystanki uczuć

Patrz, jak mi w sercu dziś wieje i kołysze
Dźwięk nienasycenia
Gdybyś zapukać nagle zechciał

Najpiękniej mi ubranej w Twój oddech
Owinięty prześcieradłem porannej melodii
Miłości jeszcze w nas z wczoraj

Bezdźwięcznie leżę w tęsknocie
Jak po deszczu
Ale jeszcze przed burzą.

'Życie to piosenka, której melodią jest miłość.'
Ins. Adnachiel.

17 733 wyświetlenia
221 tekstów
63 obserwujących
  • Adnachiel

    19 May 2017, 12:51

    Insp. ja?
    To zaszczyt, choć jam niegodzien :))

    Piękny wiersz, uwielbiam nawiązanie do muzyki.
    Wnika w każdy zakamarek, każdą szczelinę i pęknięcie w duszy.

    Pozdrawiam :)

  • Cris

    17 May 2017, 20:39

    B.ładnie...zasłużona fisz. Pozdrawiam.
    :)