Menu
Gildia Pióra na Patronite

Z GŁOWĄ W CHMURACH

Kochanie kochaniem,
A miłość miłością,
Gdy przyjdzie rozstanie,
Niech będzie z czułością,
Niech nic nie zatruje,
Tych chwil, co minęły.
Niech w sercu przetrwają,
Choć mury runęły…
I z moich fantazji,
Gdzieś z głową do góry
Pomarzę, pomyślę,
Zaczepię o chmury,
Niech bajka się ziści,
Niech sny dziś wyśnione
Pozwolą mi przetrwać,
Gdy w środku już spłonę…

/Joanna/

63 511 wyświetleń
347 tekstów
60 obserwujących
  • M44G

    6 May 2013, 16:35

    Ja napisze po swojemu. Pięknie, pięknie, pięknie. Pozdrawiam Joanne życzliwie.

  • Nutka67

    6 May 2013, 08:37

    Dziękuję Piotrze.
    Powiadasz brązowy... Brązowy to taki spokojny kolor, to chyba dobrze, bo spokój jest w życiu ważny i potrzebny.
    Pozdrawiam gorąco.

  • marka

    6 May 2013, 08:30

    Bardzo spokojny ten wiersz. Taki brązowy. Ciekawy. Ale i z nadzieją.

  • Nutka67

    6 May 2013, 00:15

    Dziękuję Agnieszko, dziś mam jakiś taki nastrój...
    Pozdrawiam wieczorowo.

  • misiek45

    6 May 2013, 00:08

    Bardzo fajny wiersz Joasiu,miło się czyta mimo iż mówi o rozstaniu,ale wiersz ma tyle wdzięku w sobie że ach -pozdrawiam miło na dobranoc :)