Menu
Gildia Pióra na Patronite

W ciemności

Kocham patrzeć w twoje oczy,
gdy zmęczona całowaniem,
leżysz obok mnie, Kochanie,
a mrok sobie dzielnie mroczy...

W mroku widzi się najwięcej,
można wsłuchać się w szeptane
wierszem słowa dotykane,

tą miłością scałowane...

Ciała nasze tańczą walca
w mrocznym mroku, co na palcach
pieści naszą wyobraźnię...

zbyt wyraźnie!

6098 wyświetleń
28 tekstów
8 obserwujących
  • Kali5555

    1 February 2016, 09:39

    ładnie:)

  • fyrfle

    3 October 2015, 12:27

    Piszesz dokładnie, to co teraz piszę swoim życiem, dziękuję!

  • Albert Jarus

    7 April 2013, 23:12

    prześwietny
    podoba mi się w nim wszystko, a szczególnie oni... czuć to :)

  • Insomniaa

    20 August 2012, 09:23

    coś niesamowitego, więcej chcę.
    pozdrawiam ;)

  • mar Morto

    20 August 2012, 00:52

    nie ujmuje
    jest zwyczajny.
    nie: w prostocie siła.
    to raczej pospolitość

    wybacz.

  • 19 August 2012, 23:55

    W mroku widzi się najwięcej,
    można wsłuchać się w szeptane
    wierszem słowa dotykane,

    Urzekły mnie te słowa... :)))
    Pozdrawiam :)))

  • Adek.Nie ten

    19 August 2012, 23:40

    Dzięki.
    Zakochałem się chyba, to i wena może wróci:)

  • Voyage

    19 August 2012, 23:36

    Dobry wiersz !