Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ciało wyznaje cicho

kochałem Panią
tak wiernie
eh...
Poezjo daj
aby kochali
tak inni

z tobą miałem
wspólnych rysów
wiele i także
z tobą chciałem
śmierci w oczy
spojrzeć w jednej
poziomej linii

berlin nie zmienił
się wcale może
tylko proszę Pani
kurzem obrósł
za bardzo

może proszę Pani
dla innych
zakochanych jest
Paryż Wenecja
ale dla nas
był bardziej
Berlin przychylny

wiesz moja
miła Pani
wracam tam
codziennie na ten
mostek biały
gdzie go rzeki
od spodu przecinają

ale zdaje mi się
moja Pani
że one też pomału
od siebie się oddalają

10 253 wyświetlenia
160 tekstów
45 obserwujących
  • ....ktoś....

    5 February 2012, 21:04

    oj tam staram się;p
    dzięki za opinie, są ważniejsze niż +
    pozdrawiam

  • giulietka

    5 February 2012, 20:59

    Hmm... nostalgicznie, lirycznie...
    I ten mostek biały...
    Ech... kradnę:)

  • marka

    5 February 2012, 20:52

    Fajnie zbudowany wiersz, podoba się.
    Miodzio.