Menu
Gildia Pióra na Patronite

Choć

Kochać Ciebie nie przestałam,
obojętna twarz okłamuje świat.
Każdego dnia Twoich oczu szukałam,
chociaż wiem, że nigdy nie będzie nas.

Moje dłonie tak stęsknione
czekały Twoich objęć i wciąż
w mojej głowie myśli niespełnione
kłębiły się w każdy dzień i noc.

Choć powinnam już dawno zapomnieć,
przecież Ty tutaj i tak nie wrócisz.
Spalić resztki tamtych wspomnień,
Twoje imię z pamięci swej wyrzucić.

Jednak trudno się zapomina
o kimś, kto życie odmienił twoje,
kto skradł klucz twojego serca,
z kim chciałaś pójść przez życie we dwoje.

I choć teraz znów niebo błękitne
i śnieg jakby bielszy się zrobił,
to słowa Twoje i tak nietknięte.
Czas miał pomóc, lecz ran nie zagoił.

Nic teraz po mnie i moich rozterkach.
Świat łaskawy nie był dla nas.
Choć doskonale Twe spojrzenie pamiętam,
muszę zostawić za sobą tamten czas.

I tak nigdy Cię z serca nie wymarzę.
Nie zdołam nigdy zapomnieć Cię.
Dookoła wszystkie twarze
tak bardzo przypominają mi Cię.

Twoje słowa wyraźnie wciąż słyszę,
Twój uśmiech przecież na pamięć znam.
Co dzień właśnie o Tobie myślę,
choć teraz inne szczęście los mi dał.

I tak boli to niespełnienie,
ta pustka, którą zostawiłeś mi.
Chciałabym, aby przyszło odkupienie,
by móc wybaczyć sobie i Ci.

I tak krzyczę do świata tego,
choć w ciszy sama umieram już.
Nie potrzebuję już niczego.
Łzy spływają do moich ust.

3420 wyświetleń
57 tekstów
2 obserwujących
  • kirke13

    28 November 2015, 22:34

    Tęsknotą pisane...pięknie .