Menu
Gildia Pióra na Patronite

klepsydra II

popatrz na klepsydrę swych dni
za ziarnkiem piasku kolejne leci
każdą minutą, godziną, dniem
kroplami deszczu, śniegu płatkami
srebrzystej tarczy wschodami i zachodami
rok z rokiem ręce sobie podają
młodość w dojrzałość przeradzając
kolejne rodząc wspomnień chwile
zdarzeń i twarzy zapomnianych
radości spotkań i smutku pożegnań

za ziarenkiem ziarenko bez chwili wytchnienia
aż ostatnie cicho kiedyś spadnie
a słońce znów wzejdzie na nieba błękicie
budząc kolejny dzień i nowe życie

159 516 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!