Menu
Gildia Pióra na Patronite

Misericordia

Klękam dziś sercem przy Tobie
choć twardo uczono mnie stać
i stąpać pewnymi krokami
po ziemskich niełatwych drogach

spoglądasz na mnie spod cierni
jakbyś chciał pomóc mi wstać

z trudem podnoszę wzrok
na bólem zmienioną twarz
i boję się dotknąć Twych ran
by się w pełni zanurzyć
w głębi miłości Boga

137 611 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących