Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pasowanie i ścieranie

Kim jesteś …
Piaskiem po którym chodzę
Pierzem w poduszce na której kładę głowę
Kim jesteś …
Muszką zaplątaną we włosach
Stokrotką rosnącą przy drodze
Kim jesteś …
Moim marzeniem
Moim koszmarem
Kim jesteś zatem ?
Moim katem … !

12 563 wyświetlenia
61 tekstów
0 obserwujących
  • kasia1818wee

    10 February 2016, 13:26

    Miło słyszeć, że komuś podobają się moje wiersze... Dziękuje.

  • 8 February 2016, 23:37

    Przeczytałem inne Twoje wiersze. Są piękne przedstawiające prawdziwe uczucia.
    Brak oczekiwanej wzajemności w miłości uczynił z Ciebie poetkę dużego formatu wielkości. Pozwolisz, że przekopiuje Twoje wiersze i będę do nich wracać. Marzenie taką miłość spotkać. Tylko, że ja już jestem za stary by żądać od innego serca takiej ofiary.
    Z niskimi pokłonami dla Twojego talentu życzę szczęścia i ulgi w bólu.
    Sylwester

  • 8 February 2016, 23:13

    Wiersz piękny. Ślicznie opisałaś swoje uczucia.
    Proponowałbym ostrożnie aby przerobić ostatnie dwa wersety:
    "Kim jesteś zatem?
    Moim szczęściem czy moim katem?