Menu
Gildia Pióra na Patronite

kim jestem

Kim jestem, gdy w słowa ubrana
sięgam po Ciebie łapczywie
Kim jestem, gdy wspomnieniem rysuję
twój obraz z kropel deszczu na szybie

Kim jestem, gdy szorstkim dotykiem
wędruję po mapie niepewnie
Kim jestem, gdy słowem celuję
w twe serce jak róża zwiędłe

Kim jestem, gdy wzrokiem rozmytym
uciekam przez pola wrażeń
Kim jestem, gdy myślą toruję
drogę przez korytarze marzeń

...

I tylko oddech, co prześcignąć próbuje
wskazówki zegara starego
Czasem w ucieczce tej odnajdzie
odpowiedź człowieka poległego

...

W walce
krzyk za krzyk
Czasem tylko krztusi się
betonowymi łzami

3442 wyświetlenia
54 teksty
9 obserwujących
  • krysta

    3 June 2015, 22:03

    zatrzymuje treścią... ładny wiersz.
    pozdrawiam

  • 12 May 2015, 20:32

    ładny wiersz :)
    pozdrawiam:)