Menu
Gildia Pióra na Patronite

Deasemblacja

Kilka słów na kartce
Okruchów dużej myśli
Złowionych w sieć świadomości
Ze wzburzonego, samotnego oceanu
Z chaosu
Wrzucone gwałtem w nurt formy
Czarnym kodem na biały papier
Dla kontrastu

Kilka strzępów z okruchów myśli
Zdekodowanych z wierszy
Pseudokodem poezji
Zabłądziło pod strzechy

Słowa z umysłu
dziecka nie tylko materii
Próbującego ogarnąć wszechświat
Od zachwytu do histerii
Zgłębić mikroświat duszy
Serce naszego bytu kwiat
Ogarnie, co rozum nie ruszy

**************************************************************************************************

103 443 wyświetlenia
1204 teksty
141 obserwujących
  • szpiek

    25 May 2012, 05:31

    Zwykle piszę inaczej, ta poprzeczka zainspirowała mnie do zmiany formy. Dzięki za uśmiech, tak dawno go nie widziałem ...
    Pozdrawiam serdecznie :-)

  • agniecha1383

    24 May 2012, 22:22

    rany..czym dalej brnę czytając Wasze wiersze tym bardziej ja mam zastój...coraz wyższa poprzeczka:)