Menu
Gildia Pióra na Patronite

retrospekcje

kilka niewyśnionych snów
dni skradzionych przez los
cichy szum skrzydeł anioła
w blasku księżyca
tylko tyle

wczorajszy dzień

kroplami krwi naznaczona
donikąd droga
mówiłaś że życie to chwila
nie dana ci była nawet ona
tam pod krzyżem
ktoś znicz zapalił czerwony
jak róży kolor
które tak kochałaś

za horyzontem
cichy szum skrzydeł anioła
tylko tyle

wczorajszy dzień

159 516 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • giulietka

    20 April 2013, 20:36

    I tylko w snów niepamięci
    skra żalu czerwienią płonie
    zaciskam ciemnością powieki
    nim świt je muśnie boleśnie
    odbierając znów snom
    Twoje dłonie

    Adamie.., tylko Ty tak potrafisz dotknąć niewidzialnego...
    Pozdrawiam serdecznie.

  • Gaia

    20 April 2013, 12:16

    Piękne wersy, budzą wiele obrazów, a każdy z nich głęboko porusza :)

  • 20 April 2013, 10:39

    "czarna" ...dziękuję :D

  • czarna mamba

    20 April 2013, 10:32

    weim,ze jest bardzooooo smutny ale nic nie poradze....lubie takie:)i pieknie napisany

    http://www.youtube.com/watch?v=i3PGGLLlT2Q

    Video i3PGGLLlT2Q