Menu
Gildia Pióra na Patronite

kołysanka

kilka nagich słów
targanych przez wiatr
niczym płatki śniegu
w styczniową noc

śpij kochanie, śpij najdroższa

na oknie kwiaty mróz maluje
niczym przeprosin bukiet
kołysankę serce bije
duszę delikatnie ukołysze

śpij różyczko, śpij mój kwiecie

ciepło ust topi lód
miłość mówią że wybacza
tylko tych kilka nagich słów
dźwięczy w uszach

śpij najpiękniejsza ...

159 516 wyświetleń
1079 tekstów
54 obserwujących
  • Cytrusowa

    27 January 2016, 20:22

    Cudnie ;-)

  • HeLkon

    27 January 2016, 00:03

    Tak, to piękny jest wiersz.

  • zielonomodra

    12 January 2016, 21:52

    Wzruszający wiersz

  • Cris

    11 January 2016, 21:07

    ...wzruszający i piękny...