Menu
Gildia Pióra na Patronite

Świat ma już jej imię

Kiedy w końcu
ode mnie wyszedłeś,
monsun ulgi
rozkwitł ci w sercu.
Z nieudawanym uśmiechem
uruchomiłeś silnik,
mknąc do niej
tęczą zapomnienia.
Pochowaliście mnie oboje,
świętując pogrzeb
lampką szampana.
A później ona
stanęła przed tobą naga.
Wpatrywałam się
w jej wygrawerowane ciało,
wciąż tkwiąc
w kąciku twojego oka.

Bolało.

146 996 wyświetleń
1738 tekstów
256 obserwujących
  • 19 June 2012, 18:52

    A potem... przyszło lato
    i mówili wtedy,
    jakie piękne są jej smutne oczy.

    Miałam w sobie różne imiona,
    tylko po to by rozumieć
    nietrwałość.

    To boli, wiem...
    Ale ten ból można znieść*
    kiedy obejmujesz korę drzewa,
    czując... jak żyje.

  • luterin

    19 June 2012, 18:16

    Sobą, aż od bólu można powiedzieć... idę herbatę wypić zimno mi a to znaczy ,że moje blizny dają o sobie znać...czytam Cię ...i znajduję część siebie...i zabolało...znowu...a myślałam,że choć trochę wypchnęłam to z siebie...i guzik:))

  • Gaia

    19 June 2012, 18:15

    "tkwiąc w kąciku twojego oka" bardzo smutne....ale inne być nie może
    w tej krótkiej chwili jak w kropli widać całe życie niejednej kobiety
    :)

  • 19 June 2012, 18:02

    Może to i dobrze. Blizny sprawiają, że jesteśmy... sobą.

  • luterin

    19 June 2012, 18:01

    Tak...szkoda,że tkwią w nas cierniem nie do wyciągnięcia...

  • 19 June 2012, 17:57

    Kryjemy w sobie wiele historii.

  • luterin

    19 June 2012, 17:52

    Zatkało mnie...bolesne...bardzo...

  • 1 August 2011, 00:02

    Nowy dzień przynosi przyszłość... może ta będzie lepsza.

  • Misiek1

    31 July 2011, 23:48

    Już nie płaczę nie mam czym, dziękuję za pozdrowienia.

  • 31 July 2011, 23:46

    Dziękuję... podałabym chusteczkę, ale ekran mi umożliwia.
    Pozdrawiam ciepło.