Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kiedy tylko...

Kiedy tylko zamykam oczy
Zjawiasz się obok.
Wyciągam swoją rękę...
Natrafiam w próżnię…
Nie chce wierzyć
Ciebie nie ma...
A przecież tam
Tak daleko…
Gdzie wzrok nie sięga,
Ni dłonie…
Jesteś…

Tak ciągle próżne będzie naczynie…
Niemożność we łzach utonie…

Nie dotknąć...
Nie poczuć Ciebie...
Tak trudno bywa to znosić
Choć
Gdzieś tam
za siódmym niebem...
w marzeniach...
me serce
w swych dłoniach nosisz….

19 405 wyświetleń
295 tekstów
23 obserwujących
  • kati75

    8 February 2018, 20:08

    cudny wiersz pięknego wieczorka Iwonko:-)))

  • I.Anna

    22 September 2015, 21:36

    Witajcie serdecznie wszyscy i witam ciepło każdego z osobna. Wzrusza mnie Wasza obecność, a sama oceniałam ten zlepek słów krytycznie, choć naprawdę sercem były pisane.
    Dziękuję za zeszyty, warto pisać by pobyć wśród Was
    Spokojnej nocy i dnia dobrego
    Pozdrawiam

  • 22 September 2015, 21:02

    No przecież yestem. :P
    Jest, Który Jest jest wszędzie, choć dotknąć się nie pozwala...
    Bardzo ładny wiersz.
    Pozdrawiam. :)

  • Malusia_035

    22 September 2015, 20:04

    wzrusza ,śliczny

    Pozdrawiam :)

  • Cris

    22 September 2015, 14:55

    tak, poruszający.
    pozdrawiam.
    :)

  • 22 September 2015, 14:25

    Wzruszający...