Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Zielona Młodość.

Kiedyś zrzucę swoje przerdzewiałe liście
i będę nagością szpetny
lecz dzisiaj
liście są zielone
a młodość zieleń bardzo lubi

Odrodzę się na nowo
stanę przed obliczem
wiosennego wschodu słońca
czy inny?
może trochę większy
ociupinkę piękniejszy
i dalej pewnie
zielony

Inpirowane No_One_

81 587 wyświetleń
826 tekstów
102 obserwujących
  • kati75

    22 July 2020, 20:39

    Bardzo ładny,przemyślany wiersz!😉

  • Naja

    13 September 2014, 00:06

    Optymistycznie, ładnie :-)

  • 11 September 2014, 10:01

    Z twórczością Pawlikowskiej Jasnorzewskiej skojarzyłam
    refleksyjny