Menu
Gildia Pióra na Patronite

W domu

Kiedyś zamieszkamy razem,
pod jednym dachem.
Bez krzeseł, lodówki, łóżka,
stołu, telewizora.
Zadbamy tylko o rzeczy najpotrzebniejsze.
Miłość, wsparcie i zrozumienie.
Będziemy rozmawiać całymi nocamy,
dopóki nie otuli nas miękka zasłona snu.
Nad ranem, wschód słońca wdzierając się przez okno na podwórko,
rozleje się na białych ścianach, z których zdejmiemy zbędne zegary.
Kiedy jesteśmy razem,
czas nie przeskakuje z sekundy na sekundę.
Płynie chwilami, tak po prostu.

1582 wyświetlenia
22 teksty
0 obserwujących
  • Julka 10

    19 February 2017, 04:52

    Bo życie najpiękniejsze jest...tak po prostu ;) bez pomników, władzy, poczucia wielkosci...Czym bardziej w oczach innych piszemy się małą literą, tym więcej znaczymy w realnym życiu.

    .