Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kiedyś wpisałem twoje imię
w krajobraz swojej duszy
nauczyłem się słuchać smutno-pięknej muzyki
twojego ciała…nutka po nutce
uzbroiłem się w cierpliwość oczekiwania
byś ofiarowała mi choćby najmniejszy promyk nadziei
że zostaniesz…

A ty… ty nie mogłaś przecież mi jej dać
bo ktoś policzył już twoje dni
i wiedziałaś o tym…
tylko dotyk zdradzał bolesną prawdę…
a ja byłem taki głupi i taki zakochany
by odczytać ten kod…
a może nie chciałaś po prostu, bym poczuł sens
pójścia tam z tobą ?

190 653 wyświetlenia
1575 tekstów
600 obserwujących
  • Inel

    6 January 2012, 17:14

    Aż łezka zakręciła się w oku. Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś uda Ci się "wpisać inne imię w krajobraz swojej duszy".
    Pozdrawiam bardzo serdecznie. ;)