Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kiedyś w ogień byś za nią wskoczyła.
Teraz jak cierpi to patrzysz z daleka.
Kiedyś miano „zgrana rodzina”.
Dziś gdy ktoś Ją obraża, oczami uciekasz.

Nie chcesz kłótni, albo nie wiesz co zrobić.
Usprawiedliwienie dla tchórzostwa.
Wiesz, że ktoś próbuje Ją dobić.
A uciekasz w głąb własnego domostwa.

Dlaczego jeden za wszystkich, a nikt za jednego.
Obojętność Twoje serce pochłania.
A może wszystkie zmysły pochłonęło ego.
Że nie słyszysz, nie widzisz o pomoc wołania.

Ta sama krew co i Twoja w żyłach jej płynie.
A mi wstyd gdy patrzę w wasze oczy.
Najchętniej wezwałabym do zemsty Erynie.
Ale wierze, że mimo wszystko miłość was zjednoczy.

~ Natalia K. ( https://www.facebook.com/innastronaduszy/ )

26 525 wyświetleń
322 teksty
3 obserwujących
  • rastanatusia

    6 April 2018, 00:39

    Dziękuję za opinię i trafne spostrzeżenia - całkowicie się zgadzam.
    Pozdrawiam :)

  • 5 April 2018, 22:54

    Często postępujemy nieracjonalnie... ze strachu, z przyziemnych zachcianek, z żalu, z zemsty, z rozpaczy, z głupoty, z braku nadziei... itp. ale to nie usprawiedliwia złych wyborów.
    Dobre.
    Pozdrawiam. :))