Menu
Gildia Pióra na Patronite

Rywal słońca

kiedy świt gwiazdy z nieba strąca
wychodzę na drogę
i czekam jeszcze

w zadumie źrenic

bo oczy też po to są
aby móc nimi za siebie patrzeć
gdy ktoś odszedł
i nie powraca

a chociaż z pamięci tracę
wszystkie słońca
co dla nas wzeszły

na dnie serca
największa z sił
podobna jest do światła

którego żadna bezgwiezdna noc
nie przygasi

101 618 wyświetleń
954 teksty
266 obserwujących
  • 8 October 2017, 03:15

    Masz dobrze ukrwione serce
    to duży majątek
    wiem coś o tym :)
    bowiem mnie go przy brakło
    Pogodnej niedzieli życzę
    z całego serca :)

  • Malusia_035

    13 September 2017, 10:38

    Niesamowity ...brakło mi słów :)

    Pozdrawiam Adnachielu :)

  • Adnachiel

    7 September 2017, 21:19

    Niestety, to mój wiersz, dlatego poprawność jego zapisu zależy jedynie ode mnie.
    Baju baj.

  • nicola-57

    7 September 2017, 20:32

    przepocone metafory proponuję oddać do p r a l n i .

    podpisano: Krogu(lec)

  • Adnachiel

    7 September 2017, 10:55

    Dzięki Cris, mimo, iż ostatnio zarzuciłaś mi narcyzm.
    Przynajmniej śmiesznie było :D

    M., Ty chyba nigdy nie przestaniesz mnie zaskakiwać :)
    Piękne słowa, piękna muzyka, brak tylko kawy w błękitnej filiżance, ale taki problem, to nie problem :)
    Dziękuję! :*

  • giulietka

    7 September 2017, 07:20

    choć deszcz zmył nasze ślady
    i cyfry na zegarze rozmazał
    pamiętam każdy wschód słońca
    chowam pod powiekami
    każdą światła kropelkę
    bo nie da się blasku zapomnieć
    który noce najciemniejsze rozjaśniał
    ani światła chować pod korcem
    które olśniło raz serce

    Na dzień dobry;)
    https://www.youtube.com/watch?v=fzaC9H7O7fw

    Video fzaC9H7O7fw
  • Cris

    7 September 2017, 02:53

    ładnie.
    :)