Menu
Gildia Pióra na Patronite

Moszczę się w niepodobności

Kiedyś pewnie zniknę
spłoszona zadrgam w ciszy
może nawet nie zauważysz

spojrzę tylko na twój sen
spokojny
policzę oddechy i oddam słowa
w czułe miejsce przyłożę dłonie
i musnę ustami

kiedyś

ale jeszcze nie dziś

dziś
jestem niepodobna do nikogo
kto znika

24 296 wyświetleń
527 tekstów
51 obserwujących
  • Gaia

    13 January 2014, 13:32

    Oj tam, zaraz groźba ;)
    To tylko pochwała tego co jest, coś jak przebudzenie w sobotni ranek, gdy sobie uświadamiasz, że nigdzie się nie śpieszysz i nie wybierasz...
    Hm...związki i relacje, można o nich bez końca. I to z różnego punktu widzenia. Najważniejsze aby nie stracić z oczu tego co najbardziej istotne....
    Dzięki za obecność i fyrflowski komentarz :)

  • fyrfle

    11 January 2014, 17:00

    Brzmi jak groźba! Dobrze, ze to nie do mnie! Ale z drugiej strony uzależnianie sie od jednej osoby prowadzi do małżeństwa lub nawet związku konkordatowego, a to ogranicza faktycznie i kalibruje myśli w uprzedzenia, czy nawet fobie religijno-społeczne. Zawsze podoba mi się postawa Leona Zawodowca, zrobił swoje i zabierał kwiatka i wychodził. A jest nas po trzy i pół miliarda. Naprawdę nie ma co sie potępiać. Aż żal nie skorzystać z chociaż części tej fauny? A naprawdę , naprawdę każdy egzemplarz jest inny i pozwala na nowe podróże w ludzkość!.Jakby nie patrzeć dajesz dużo z siebie w swoich tekstach, że faktycznie kiedy juz odejdziesz, to temu komuś może być nie wesoło, ale nie rezygnuj z własnego egoizmu, to podstawa szczęścia i hedonizm od czasu do czasu też nie jest zły. Tak Ci dopomóż Bóg!

  • Gaia

    10 January 2014, 11:10

    Coś do...?
    Piszę, co przychodzi. Nic więcej.
    :)

  • Gaia

    8 January 2014, 18:21

    Onejko, tajemniczo zamruczałaś ;)
    Esti, no właśnie, czy zna... Dobre pytanie ;)

    Dzięki kobietki :)

  • onejka

    8 January 2014, 08:47

    Szukasz miejsca
    na granicy zamkniętych oczu parują sny
    nie o tobie
    śpiewał dzieciom Morfeusza...

    Rozmarzenie senne, piękny wiersz na dobranoc, pozdrawiam Beatko :)