Menu
Gildia Pióra na Patronite

Everything is mental.

Twiggy

Kiedyś nadejdzie dzień, w którym pozbędę się wszystkich trosk.
Nadejdzie i wszystkie uczucia zmieni w pył.
Bo nie ma nic, nie istnieje odpowiedź, która byłaby dobrym zakończeniem.
Nie chcę szukać, ani doszukiwać się szczęścia tam gdzie go nie ma.
Nie ma barw, nie ma czasu, nie ma odpowiednich słów.
I choć nie ma nic, tak wiele tracimy i tyle nas omija.
Ile człowiek przeżyć musi, żeby w końcu zdać sobie sprawę,
Że cały świat, szara paleta kolorów, ludzie ułomni i nader mądrzy,
Mają swoją rację bytu na ziemi.
I będą się jej domagać, za wszelką cenę.
Nie wińmy siebie za odmienne zdanie.
Nie wińmy siebie za warunki panujące w nas.
Zawsze znajdzie się osoba, z gorszą sytuacją od twojej.

2231 wyświetleń
30 tekstów
1 obserwujący
  • 4 October 2011, 16:43

    Flaga nie ma nic wspólnego z wierszem.