Menu
Gildia Pióra na Patronite

okamgnienie

kiedy słucham mowy oczu
nie straszna mi nostalgia
i spadające kolejno dni
topione w kałużach
ktore podskakują pod dotykiem
kropli deszczu

i choć prognozy są niesprzyjające

nie szukam kolejnych wymówek
by odsunąć na bok marzenia
tylko kłócę się sama ze sobą
strojąc przed lustrem głupie miny
ignorując skrobot
wydobywający się z szuflady
w poezji
spisane
myśli

135 883 wyświetlenia
1633 teksty
240 obserwujących
  • Ernest Kawin

    14 June 2014, 20:27

    Bardzo ładny wiersz

  • krysta

    14 June 2014, 19:08

    podoba się , bardzo :)