Menu
Gildia Pióra na Patronite

Depresjonizm

kiedyś ktoś powiedział
jesteś pięknym chłopcem
bo wyglądasz lepiej niż wczoraj

obok jacyś znani ludzie tworzą poematy
o miłości
zapijanej gorzkim smakiem marzeń
budują klimaty
bo gdzieś usłyszeli że klimakterium wygładza zmarszczki
są jakby szczęśliwi-zawsze byli

może jutro coś się skończy
bo w sumie niewiele było
więcej zamierzeń i niewypowiedzianych słów

wiesz
jestem pięknym i młodym chłopcem
mam pragnienia i tak mało czasu
ale najczęściej tak po ludzku
mam stracha

1727 wyświetleń
15 tekstów
1 obserwujący
  • awatar

    5 September 2010, 00:01

    to "tak po ludzku mam stracha" zgrzyta, zakończenie chyba warte dopracowania