Menu
Gildia Pióra na Patronite

My, ludzie

Kiedyś,
Ktoś chciał nam pomóc?
...
Czy to był Bóg?

Ale dziś - wszystko odeszło, tak jak odchodzi przeszłość by dać miejsce tu i teraz.
Żal jakby zmalał, literki smacznie kleją się w zdania.

A dziś - za bardzo kocham ciszę, by móc barwę Twego głosu usłyszeć.

I dziś - wyrzuty sumienia? Gdzieś je zapodziałem, nie znam położenia:
śmietnik & ulica Prochu i Popiołu 13.

Lecz wtedy - wyciągnął do nas litościwe dłonie.
Dlaczego polałem go benzyną?
Dlaczego tak gorliwie płonie?
- Do dziś

3582 wyświetlenia
43 teksty
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!