Menu
Gildia Pióra na Patronite

wiosna

kiedy skowronek usiądwszy
na gałązce radośnie zaśpiewa,
kiedy skończy się ziąb i ulewa,
kiedy ostatnie krople
spadną z drzewa.
Pojawi się panna zielona radosna
na imię jej Wiosna.

2237 wyświetleń
6 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!